igoumenitsa_1

        În septembrie 2015 am avut bucuria de a participa la realizarea unei emisiuni împreună cu Travel Mix, la invitația Camerei de Comerț din Igoumenitsa, a domnului Alexandros Paschos. Moment în care am descoperit Grecia ca o parte a lumii în care nu există doar plaje și marea limpede. De ajuns acolo, am ajuns cu un microbuz închiriat, drumul fiind un pic cam lung (am traversat Bulgaria de la nord la sud și apoi Grecia până în partea nord-vestică, aproape de Albania). Prima zi a fost dedicată vizitării hotelului Sivota Dimond de 5*, unde am fost cazați, și a împrejurimilor. Hotelul dispune de camere cu vedere la mare sau la munte, de bungalouri, unele cu piscină proprie sau vile de lux.

sivota_diamond_spa_resort

        Un fapt interesant în această zona este poți închiria o barcă cu motor cu 20 euro/oră, 30 euro/jumătate de zi sau 50 euro/zi (benzină extra) pentru a te duce pe o plajă intimă, cum imaginile nu pot explica îndeajuns.

inchiriere_barca_sivota DSC_2219
DSC_2225
        Deși o zonă mai puțin cunoscută românilor, am avut surpriza de a întâlni conaționali și la terasele unde am servit masa și la hotelul de 5 stele la care am stat.
DSC_2227

        Așadar, faptul grecii nu vorbesc altă limbă decât cea maternă (cu unele excepții) nu este un impediment în a te descurca. Seara, localitatea este destul de animată, terasele fiind pline de oameni care servesc cina, vorbesc, dansează sau doar savurează un pahar de vin. Deși marea majoritate a românilor se duc în vacanță în Grecia pentru plajă, în Sivota există și alt tip de atracții. Aici întâlnim situl arheologic Dymokastro în Perdika, Fortăreața din Ragiou, Mănăstirea Sf. Atanasie cu Icoana Făcătoare de Minuni, Muzeul Satului din Perdika, râul Kalamas din zona Paramythia, râul Acheron cu Poarta lui Hades, lacul de nuferi și rezervația naturală din Kalodiki. Interesant este la râul Acheron poți face plimbări cu calul (prin apă), rafting, tiroliana.

acheron_pony_club__1424425172_188.26.62.66

By florin

Leave a Reply