IMG_20161028_231921

Situata in centrul orasului Brasov, Biserica Neagra este unul dintre cele mai reprezentative monumente realizate in stil gotic de la noi din tara. Inceputa in 1383, constructia a durat aproape 100 de ani, din cauza deselor conflicte din zona, a problemelor financiare si a pagubelor produse de invaziile turcilor. Proiectul initial era unul impresionant: o constructie de 89 m lungime, 38 m latime si 42 m inaltime, cu doua turnuri de 65 m inaltime (doar unul dintre ele a fost realizat pana la urma). Sfintirea bisericii a fost facuta in 1477, drept biserica catolica, cu numele Biserica Sfanta Maria.

Turn Biserica Neagra

In anul 1542, la initiativa umanistului Johannes Honterus biserica devine luterana odata cu trecerea la slujbele religioase in limba germana de rit evanghelic-luteran.
Istoria bisericii este puternic marcata de incendiul din 1689, moment in care peretii devin negri de la fum….din acel moment oamenii nu au mai vorbit de Biserica Sf Maria, ci de Biserica Neagra. Reconstructia bisericii a durat aproape 100 de ani, lucrari in timpul carora interiorul isi pierde influentele gotice si capata influente baroce. Tot acum este extis si acoperisul.

Biserica Neagra

In interiorul bisericii gasim o orga Buchholtz, cea mai mare orga functionala din S-E Europei, avand 3993 tuburi si 76 de registre si cea mai importanta colectie de covoare orientale din S-E Europei, mare parte dintre acestea fiind donatii ale vizitatorilor.
Si pentru ca vorbim de dimensiuni deosebite, interiorul poate adaposti 5.000 de persoane, iar clopotul principal are o greutate de 6.300 kg, fiind cel mai mare din Romania si unul dintre cele mai grele din Europa.

Informatii despre programul de vizitare, tarife, concerte si alte informatii utile, gasiti pe site-ul www.honterusgemeinde.ro.

Sursa : www.wikipedia.org, www.honterusgemeinde.ro

By florin

One thought on “Biserica Neagra – Brasov”
  1. My brother recommended I might like this website. He was entirely right. This post truly made my day. You cann’t imagine just how much time I had spent for this info! Thanks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *